Doewap

Voor Doewap, scholenaanbod van Koor&Stem schreef ik enkele kinderliedjes:

  • Halloween: De titel spreekt voor zich. Lig jij ook soms wakker van de rare geluiden in huis? Je stelt jezelf gerust: de trap kraakt omdat het hout leeft, het is de regen die tikt tegen het raam en de wind waait door de bomen. Of vergis je je en wordt het huis bevolkt door griezels in het donker van de nacht? Een speelse les over spoken, spinnen en heksen
  • Appelblauw zeegroen Een leuk speelliedje met een schattige pizziccatobegeleiding is de basis voor een ballenspel dat de nodige concentratie vereist. Aanbevolen voor jonge en oudere kinderen. 
  • Aan/uit In Aan en Uit hoor je de haastigheid van het begin en het einde van de schooldag als jassen, lichten en deuren aan of uit moeten en boekentassen open of dicht. Twee miniliedjes die wel radiodjingles lijken met hoog tongtwistergehalte: het is voorbij voor je weet.
  • Wil je met me naar (op tekst van Joke van Leeuwen) Het speelse gedicht van Joke van Leeuwen werd door Mirjam de Wit in een jazzy kleedje gestoken. Melodisch niet zo eenvoudig, maar door de aanstekelijke muziek zeker haalbaar en geliefd bij kinderen van de derde graad.