Kerstmusical ‘Een ezel gaat naar Bethlehem’

Een herder moppert op zijn ezel: die is er vandoor gegaan om het kerstkind met eigen ogen te bewonderen. Vol goede moed gaat de ezel op weg, maar ook onderweg komt hij steeds dieren tegen die hem afraden verder te gaan. Een groep hyena’s begint hem zelfs te treiteren. Bijna geeft hij het op, maar dan komen de engeltjes…

Het verhaal van deze musical is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Gerda Maria Scheidl (uitgeverij De Vier Windstreken). In de musical wordt het verhaal zingend gebracht, afgewisseld met instrumentale deeltjes en ondersteund door een verteller. Enkele reacties van basisschoolleerkrachten die het werk december 2011 hebben uitgevoerd: “Schitterend en origineel.” “De mensen waren heel enthousiast. We hebben heel wat positieve reacties gekregen, ook van onze collega’s.” “briljant, gezellig, supertof, mooi, WAW!”

Praktische gegevens

doelgroep: basisschool (het stuk kan door een klas, maar ook door de hele school worden opgevoerd), kindernevendienst, kinderkoor

duur: ca. 20 minuten

Tekening: Lize Desmaricaux

Bladmuziek is los te verkrijgen, zodat een ensemble van ouders of leerkrachten het stuk kan begeleiden (niveau is gevorderd). Het stuk is geschreven voor de volgende bezetting: twee melodie instrumenten (bijv. viool en klarinet), een akkoordinstrument (bijv. accordeon of piano), een basinstrument (zoals cello, basklarinet of fagot), contrabas, drums en kleine percussieinstrumenten, solist (zang, kan ook gesproken worden) en spreekstem.

Het stuk is te bestellen via internet. Na betaling wordt u een link toegestuurd naar de bestanden. U kunt deze dan zelf printen, kopiëren en verspreiden binnen de school/kerkgemeenschap. Er zijn verschillende mogelijkheden (ook te combineren):

Pakket A Tekst en muziek van het kerstspel  (tekstboekje, muziekfragmenten als mp3 en regieaanwijzingen), inclusief het lespakket met lesbladen. €90 (incl. BTW)

Pakket B Tekst en muziek van het kerstspel (tekstboekje, muziekfragmenten als mp3 en regieaanwijzingen) exclusief het lespakket met lesbladen €60  (incl. BTW)

Bladmuziek De score (alle partijen onder elkaar) en een bundel met alle losse partijen €35  (incl. BTW)

Bestel pakket door een e-mail te sturen naar info@cettiacetti.com. Proefpakketten zijn gratis verkrijgbaar.