Liedje in de maneschijn

Met keuze uit veel leuke en originele liedjes is Mirjam de Wit uit Waalre als winnaar gekozen van de compositiewedstrijd van het eerste Wy Sjonge!— lied. Haar originele en veelzijdige compositie ‘Liedje in de maneschijn’ scoorde hoge ogen bij de jury. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 26 april tijdens de slotpresentatie van Wy Sjonge! in Theater Sneek.

Wy Sjonge!
Veertig leerkrachten uit het Friese basisonderwijs gingen in september 2012 van start in het zangstimuleringsproject Wy Sjonge! Zij vormen, samen met studenten van Pabo Stenden, het Fries Onderwijskoor. De leerkrachten repeteren onder leiding van Sjoerd van der Veen en ontvangen coaching op de werkvloer, verzorgd door regionale kunstencentra.

Festival en compositiewedstrijd
Op vrijdag 26 april is de eerste editie van het jaarlijkse Wy Sjonge! schoolkorenfestival. Op deze dag treden verschillende scholen op die meedoen met het project Wy Sjonge! Speciaal voor deze gelegenheid is er een compositiewedstrijd uitgeschreven voor het Wy Sjonge!-lied. Het lied heeft als thema ‘zingen’ en moet geschikt zijn voor het basisonderwijs (kinderen van 4 — 12 jaar oud). De voorkeur ging uit naar een meertalig lied.

Winnaar
Bekend en nieuw talent heeft een compositie ingezonden. De jury heeft Mirjam de Wit uit Waalre als winnaar uitgekozen. Zij schreef de compositie ‘Liedje in de maneschijn’. De jury vindt haar compositie origineel en veelzijdig. “Het is een volwaardige koorcompositie en zeer geschikt om met de hele school te zingen. Het refrein blijft direct hangen.”

Bron: http://rozemarijnstrubbe.com/winnende-wy-sjonge-lied/